HTML

LMP Dél-Pest Megye

Az LMP Dél-Pest Megyei szekciójának, blog oldala. Hírek, információk, gondolatmenetek arrol, hog mégiscsak "Lehet más a politika" ma Magyarországon, és Dél-Pest Megyében.

Naptár

január 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Anyaoldal hírei

 • Hibás feed URL.

Friss topikok

Linkblog

Jelöltjeink

2010.02.16. 11:01 MC

 A javában folyó ajánlószelvény-gyűjtés (a.k.a. KC, kopicetli, kopócetli, csengőfrász cetli) gyűjtése közepette nem volt idő arra, hogy szétkürtöljük, kik a jelöltjeink. Ezt most pótoljuk. Nyugodtan mondthatom, hogy olyan jelölteket sikerült találni, akik a civil életben már bizonyították, hogy a közügyek iránt elkötelezettek. Büszkék vagyunk rájuk. 

 

 

 Pest megye 7. egyéni választókerület:

Jelöltünk:   Pintér Sándor
 

Pintér Sándor a magyarországi klímabarát mozgalom egyik oszlopos tagja. A Pilisi Klímabarát Kör vezetője a Klímabarát Üzlet mozgalom elindítója.  Az ő aktív közreműködésével alakult meg az első magyarországi klímabarát körzet, a Gerje-Tápió vidékén.

 

Bővebben ...

 

 Pest megye 14. egyéni választókör:

Jelöltünk: Dr. Bartháné Harsányi Nóra

Dr. Bartháné Harsányi Nóra éveken át tevékenyen részt vett a Dabasi Lokálpatrióta Egyesület életében. Aktív résztvevője volt egy helyi környezetszennyező beruházás elleni küzdelemnek, és az erről való helyi népszavazásnak. Több helyi karitatív szervezet munkáját támogatja. Kezdeményezője a helyi roma-magyar értelmiségi fórumnak.

A Dabasi Református Egyházközség presbitere.

 Pest megye 15. egyéni választókör:

Jelöltünk: Malya Carmen


Malya Carmen már több mint tíz éve aktív szereplője vidékfejlesztéssel, helyi érdekvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek. 1997-ben több tanyasi lakossal együtt helyi tanyasi érdekvédelmi egyesületet alakítottak. 2000 óta teleházat működtetnek Albertirsán.

1999-ben kapcsolódott be a biokultúra mozgalomba. Négy évig elnöke volt a biokultúra mozgalom közép-magyarországi régiójának.

A Falufejlesztési Társaság tagjaként arra törekszik, hogy továbbvigye a falu- és tanyagondnoki hálózatot megalapító Kemény Bertalan örökségét.

 

 
 

Pest megye 16. választókör:

Jelöltünk: Földi Áron


Földi Áron kapcsolata az ökopolitikával 2005-ben kezdődött. 2006-ban az Abonyi Élőlánc önkormányzati képviselőjévé választották.

Terület- és településfejlesztőként az élhető vidékért, az élhető kisvárosokért, a közlekedési viszonyok megjavításáért és a mezőgazdaság régi fényének visszaállításáért fog küzdeni a törvényalkotásban.

 

 

Szólj hozzá!

Boldog Újévet

2009.12.31. 16:28 MC

 

   Először csak egyszerűen Boldog Újévet akartam kívánni, de elgondolkodtam … 
 
Mi törődünk az állatok jólétével:
   Túl vagyunk a Karácsonyon és túl vagyunk egy sikertelen klímacsúcson. Sikertelen, mert fejlődő és fejlett országok egyaránt ugyanazt akarják: fejlődni, gyarapodni, gazdagodni.
   Karácsony első napján hangzott el egy hír a rádióban, ami azóta sem hagy nyugodni. A hír így hangzott: „Egy statisztikai adatokat gyűjtő Internetes portál szerint az emberiség a drogokra költi a legtöbb pénzt.”
   Utánanéztem a hírnek a www.worldometers.info.hu portálon. A hír nem egészen így igaz. Nem erre költjük a legtöbbet, de az ENSZ becslései szerint sokat. Nagyon sokat. Az emberiség boldogabbik része, amely éppen nem a napi betevő falatjának megszerzésével van elfoglalva, évente 400 milliárd dollárt költ kábítószerekre.
   Ugyanakkor segélyszervezetek önkéntesei arról számolnak be, hogy a fejlődő országokban hozzánk képest elképesztő szegénységben élő emberek (ahol éppen nincs háború) vidámabbak és boldogabbak mint mi. Hogy is van ez? A neves pszichológus, Aronson egyik válasza: egy olyan világban, amely a versenyre épül és ahol csak néhányan lehetnek győztesek, szükségszerűen az emberek nagyobbik része vesztes lesz. Biztos van több válasz is de nem lehet, hogy a Földnek is ugyanaz tenne jót mint ami bennünket iboldogabbá tenne: ha az emberek, a MI gondolkodásunk megváltozna.
   Kívánok mindenkinek egy igazi, valóban Boldog Újévet!
 
 

Szólj hozzá!

Kopogtatógyűjtés a nyóckerben 2. rész

2009.10.05. 22:58 MC

Józsefváros. Itt védték a grundot a Pál utcai fiúk. Aztán mégis fölépültek itt a belső gangos, mívesen megépített bérházak. Márcsak a "Pál utcai fiúk" miliőért is meg kellene őrizni belőle legalább egy darabot, de nem ez történt. '56 után a józsefvárosiakat 'en bloc' büntette a pártállam a forradalomban való aktív részvételükért. Ide fejlesztési pénz nem nagyon jutott. Mit fejlesztési, szintfenntartási sem. Így lett a Józsefvárosból nyócker, Budapest gettója. Itt jártunk vasárnap.

Egy ilyen belső udvarban VAN közösségi élet. Persze vannak olyanok, akiket nem szeretnek, de a többség odafigyel egymásra, kisegítik egymást. Meg tudják, mikor mit csinált a másik. Esetünkben is tudták, hogy "hát itt már mindenki odaadta" - tárták szét a karjukat. "Voltak itt már hússzor is kedveském. Ha valaki nem volt itthon, ahhoz visszajöttek négyszer-ötször is."

 

 

Megdícsérjük a szép kertet, a fügebokrot meg a virágokat, azután megyünk egy házzal tovább.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez is egy belső gangos ház, de micsoda különbség! A tatarozás a lakók önerejéből tőrténik. A kivitelezést az egyik lakó irányítja - a gondnok is ő. A házat négy belső kamera vigyázza. Kopicetlit itt sem kapunk az előző ok miatt, csak egy ígéretet (a néni kórházban volt amikor a begyűjtők inváziója jött, ha megtalálja akkor nekünk adja).

 

 


A következő ház kívülről nem is néz ki rosszul. DE: a tűrhető külső ilyen sivár belsőt takar. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egyik lakás kiégve. A másikba bezárkóztak, a következőben ránkcsapják az ajtót. Szegény ház. A vörösmárvány lépcsőből és a kovácsoltvas korlátból lehet csak látni, hogy valaha szebb napokat élt meg.

A ház előtt vadonatúj, csillogó-villogó fekete BMW-t áll körül egy kis csapat. "Erre meg honnan van pénzük? - mormolom magamban úgy tisztes távolból, közelebb nem mertem menni a fényképezőgéppel. "Hát honnan, fokhagymakereskedésből" - jön a nem is várt válasz a szomszéd házból.

Szegény Pál utcai fiúk, ha látnák, mi lett ebből a valaha szép házból!

Nézzék meg ezt a kaput. Az épületet belülről már csak a szentlélek tartja. Földi Áron (Abonyból!) közben megpróbál néhány lakót meggyőzni (egy darabig Meszerics Tamás is velünk tartott). Kopicetlit itt sem kapunk (elkéstünk), de Kispál Gergely programja több lakónak is nagyon tetszik s ha indul, akkor rá fognak szavazni - biztosítanak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A gangos házak után 15-emeletes panelházak következnek a '70-es évekből. Avval a titkos elvárással lépünk be, hogy na majd most itt, ahol koncentráltan élnek az emberek. Nos tényleg sikerült néhány kopogtatót gyűjteni, de a helyzetet ez a kép jellemzi a leginkább. 

 Vasrácsok, kikötött csengők, mogorva emberek (tisztelet a kivételnek). És rendkívül heterogén lakóközösség. Annyira, hogy erre már a "közösség" szó egyáltalán nem is jellemző. A vasrácsok meg a zárak nem is csak az épületbe kívülről betolakodók ellen vannak, hanem egyes 'lakótársak' ellen is. Egyetlen jó dolgot találtam itt és ez a legfölső emeletek panorámája:

 

 

Ma már a nyóckerben is vannak ilyen ingatlanfejlesztések szép számmal. (Innen Földi Áron gyűjtött már korábban jónéhány kopogtatót.) XXI. századi technika, XXI. századi színvonal. De vajon születnek-e itt is közösségek?

És mindez amit itt leírtam, néhány száz méteres körzeten belül. Hát ha valaki nyitott, akkor izgalmas lehet itt élni.

Hazafelé még betérek az első gangos házba, ahol tanyaszomszédom lakik (délelőtt nem volt otthon). Mondta ugyan korábban, hogy ő senkinek, meg ő politikával nem, de hát a személyes ismeretség, meg a rábeszélés sokat számít. Kávéval kínál, miközben elmondom a mondókámat. Ez mind nagyon szép, ő életét és vérét, meg minden segítséget ... "De tudod mit, csinálok neked vacsorát inkább. " Éhes nem voltam, a vasárnapot végülis nem sikerült megkoronázni egy kopogtatóval. Még elkísért a metróhoz, de útközben sem derült ki a miért.

Az ajánlószelvények eredeti célja az lenne, hogy megakadályozza "komolytalan" pártok bekerülését a parlamentbe, "komolytalan" jelöltek indulását. De az olasz gazdaság nem omlott össze Ciccolina parlamentbe kerülésétől, miénk viszont igen. Pedig CSAK komoly pártok kerültek be a parlamentbe.  Amit mi evvel a gyűjtéssel csinálunk az ma már nem más, mint az állampolgárok intézményesített zaklatása. Amit ma megpróbáltunk élvezetessé és hasznossá tenni.

 

3 komment

Kopogtatógyűjtés a nyóckerben 1. rész

2009.10.05. 17:09 MC

 Kedves LMP tagok és leendő tagok!

Komolyan vettük a felhívást, mely szerint "mindenki a fedélzetre!", segítsünk Kispál Gergely polgármester-jelöltünknek összeszedni az időközi polgármester választáshoz szükséges 1300 kopogtatót. (Ez még leírva is sok, hát még összeszedni! Bővebbet Gergelyről és programjáról: www.lehetmas.hu/jozsefvaros) Szóval kis Dél-pest megyei csapatunk elment a kihirdetett gyülekezőhelyre, ahol néhány közeli háztömböt ösztottak ránk. Íme:

(Ez a kép 1920-ból van, csakhogy nehezebb legyen fölismerni. A bal oldali épület már nincs, az volt a Nemzeti Színház. Mi a jobboldali épülettömböt kaptuk, amelyen az innenső kupola van.)

Az első akihez bekopogtunk, egy itt élő holland házaspár volt. Kedélyesen elbeszélgetünk ("Ah, green party? A férje is politizált a helyi önkormányzatban. Drukkol nekünk, a szomszédnak meg majd átadja a szórólapot.) A lécsőházban fiatal párt szólítunk le/meg. Majd átnézik a szórólapunkat. Na ekkor kell egy kis rábeszélés, ha lehet akkor MOST adják oda, nem lesz időnk visszajönni. Egy kis beszélgetés után megvan az első kopicetli. A sarokban egy idősebb úr beszélget a szomszéddal. Ő már odaadta valakinek és amúgyis, ő már tudja, hogy kire fog szavazni. Aztán hozzáteszi: "De azért jöjjenek vissza négy év múlva, hátha ezekben is csalódunk." (Megígérjük.) A szomszéd, akivel beszélget csak albérlő. (A lakások kb. negyede albérletbe van kiadva. Egy kisebb részük irodának, nyelviskolának, tánciskolának.)

Másik földszinti lakás. A hölgy nem szokta senkinek odaadni, semelyik pártnak nem hisz, de ő is ilyen cégnél dolgozik (Fővárosi Közterületfenntartó), s ha mi teszünk valamit a környezetvédelemért, akkor ám legyen, nekünk adja. Az est további részében nem voltunk ilyen eredményesek. Bár nagyon jókat beszélgettünk. Például azzal a hölggyel, aki az éjszakában dolgozik, s hosszasan ecsetelte politikusok és az alvilág kapcsolatát. Mikor már meggyőztük arról, hogy mi pont ez ellen küzdünk (antikorrupciós 13 pontunk meg minden) és már hajlott volna arra, hogy életében először tegyen olyat, hogy kopicetli odaadása, akkor kiderült, hogy ő bizony semmiféle   értesítést nem kapott.  Vagy azzal az idős hölggyel, akivel macskákról vég nélkül el lehetett volna beszélgetni, miközben kerestük a kopogtatóját ("Keressétek ki kedveskéim, nekem olyan rossz a szemem"). Az értesítést megtaláltuk, a rózsaszín cetlit már nem.  Valószínűleg mással is elbeszélgetett már a macskákról.

A beszámoló végén még egy kép a helyszínről. Egy neonfényben úszó (nem energiatakarékos) Blaha Lujza tér 1972-ből (www.retronom.hu).

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: viii.kerület polgármester választás(1)

LMP II. vidék szeminárium - Balassagyarmat

2009.08.10. 22:52 MC

 

A következő felhívást az LMP nógrádi blogjáról vettük át. Jelentkezzetek, nagyon jónak ígérkezik. (A túrkevei is nagyon jó volt). Augusztus 14 - 16 (péntek este - szombat - vasárnap). 

 

Nagy Vili és Galanics Zoli a Sallai R. Benedek hagyományteremtő céllal Túrkevén rendezett hétvégéjére válaszul meginvitálja az LMP tagjait és szimpatizánsait, hogy kiforrottabb véleményünk legyen a vidék számára lehetséges járható utakról, jövőképről.

Ha szeretnél Magyarország legbátrabb városának üdülőövezetében egy kellemes és szellemileg kimerítő hétvégét, valamint a vidékkel, agráriummal kapcsolatos tudásod
egymás közt megosztani, jelentkezz!

A rendezvényen az ott alvás, illetve étkezés (és költsége) nélkül is részt lehet venni!

További információk és regisztráció:

 • nagyvili[kukac]gmail[pont]com (tel.: 06 20 665 24 50)
 • zgalanics[kukac]gmail[pont]com (tel.: 06 30 577 96 46)
Helyszín
Balassagyarmat, Az Ipoly Unió Egyesület Égerlápi Oktatóközpontjának festői szépségében
(térkép , koordináták: +48° 3' 22.35", +19° 15' 22.47")
Időpont 2009. augusztus 14-15-16.
Utazás Egyénileg –de mindenki jelezze mailben előre. hogy mikor..
 • Bp. Nyugati – Vác (Szob) (2116 személy 16:07 – 16:32);
 • Vác – Balassagyarmat (32236 személy 16:36 – 18:35)
  Ha vonattal jöttök, jelezzétek, mert az Égerláp – Oktatóközpont feltételes megállónál vonatmegállítást kell kérnünk!!!
Étkezés 4000 Ft ellenében (vagy még kevesebb - még alakul...)
Szállás

Szállás ~1600 Ft/nap
Az első 15 jelentkező ágyat kap, a következő 20 jelentkező matracot.
Sátrak számára a tér végetlen és ingyenes.
Fontos: hálózsákot mindenki hozzon!

Fizetés módja A likviditásunk biztosítása érdekében lehetőleg előzetesen

 
A tervezett programok részletesen:

Péntek
 
17 - 20 óráig Megérkezés Balassagyarmatra
18:00 - 20:00 A program átbeszélése, ismerkedés, bemutatkozás, motivációs beszélgetés
20:00 - Vacsora – (bogrács)
Szombat  
7:00 - 8:00 Reggeli séta a Nyírjesben, Égerláp látogatás
8:00 - 9:00 Reggeli
9:00 - 12:00 Brainstorming
12:00 - 13:00 Ebéd (Pizza vagy hasonló)
13:00 - 14:00 Kötelező csendes pihenő, madárfütty
14:00 - 17:00 Brainstorming
17:00 - 19:00  Strand, séta, stb.
19:00 - 21:00  Vacsora, Nyársalás
21 órától Filmklub:

 • Project HOME
  "Wants to know what going on in this world?" - a film by Yann Arthus-Bertrand

vagy (szavazás alapján)

 • Civitas fortissima – a legbátrabb város (dokumentum film az 1919-es Balassagyarmati eseményekről)
Beszélgetés a filmről.
Vasárnap  
6:00 – 8:00 Ébredés - Reggeli
8 órától A szombati eredmények újraértékelése, a rendezvény értékelése (legközelebb mit csináljunk jobban?)
11:00 Indulás a Drégely várra (térkép , koordináták: +48° 1' 4.05", +19° 2' 9.71")
Vezető: helyi ifjú titán régész, bölcsészünk:
Tóth Krisztián, Miskolci Egyetem, ELTE BTK.
Utazás: Balassagyarmat -Nagyoroszi vasúti szárnyvonalon (Bzmot – piroska).
Vonat indul: Balassagyarmat 11:12, érkezik: Drégelyvár megálló:12:05
Túra néhány kilométer aszfaltozott HM erdei út, majd ca. 200 m erdei ösvény.
Program ca. 4 óra
 
16:00 Hazautazás
   
  

Szólj hozzá!

Adózzanak a falusi szállásadók! (Avagy valóban ez lenne az egyenlő közteherviselés?)

2009.07.30. 00:01 MC

 

300 milliárd forint. A Nemzetközi Valutaalapnak és az Európai Uniónak tett ígéretünk szerint ekkora lyukat kell betömni a magyar költségvetésen. Ennek jegyében szavazta meg a parlament a közteherviselés rendszerének átalakítását célzó törvénymódosításokat. A 140 oldalra rúgó úgynevezett salátatörvény minden valószínűség szerint nem segíti elő a magyarországi törvényi előírások és a gazdasági környezet átláthatóságát és annak a külföldi és hazai gazdasági szereplők által egyik legfontosabbnak tartott kívánalomnak sem tesz eleget, hogy a z adótörvények, előírások ne változzanak oly gyakran.

A falusi turizmus körülbelül akkor született, amikor a nagyüzemi mezőgazdaság kezdett teret hódítani a világban: az 1930-as években. Eredeti célja szerint tehát a gazdálkodásból élők kiegészítő tevékenysége. Hazánkban a felemásra sikeredett kárpótlás után a falvakban és tanyákon élők nagy számban maradtak föld nélkül, a Tsz munkahely megszűnt s a háztáji sem adott megélhetést. Egy részük a falusi turizmusban találta meg a megélhetését még akkor is, ha számára ez csak alkalomszerű bevételt jelent.

Ezt a legfeljebb 10 vendégágyig folytatható tevékenységet az 1995-ben bevezetett adókedvezményekkel is elősegítettek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a falusi szállásadónak semmilyen nyilvántartást nem kell vezetnie. A falusi vendéglátóknak van adószámuk, kérésre számlát adnak. Bevételeiket adminisztrálniuk kell már csak azért is, mert ebből tudják, hogy bevételeik mikor lépik át az éves 800ezer forintos adómentes határt. Sokuk üdülési csekket is elfogad. Az adókedvezmény mostani megvonásával nem csak az adót kell majd megfizetniük, hanem valószínűleg könyvelőt is kell fogadniuk. Amit jó részük nem fog megtenni, hanem abbahagyja, a feketegazdaságba menekül vagy a segélyből élő inaktívak népes táborát fogja gyarapítani.

Szándéka szerint a törvény az adókedvezmények dzsungelében vágna egy kis rendet, csak az a baj, hogy nem azokon kezdi, akikről van mit lehúzni, hanem ismét csak azokat találja meg, akikről már hét bőrt is lenyúztak. Mert mit lehet mondani arra, hogy a multik adókedvezményéhez hozzá sem nyúltak, hogy az offshore cégekbe kimenekített milliárdokat meg sem próbálják megrendszabályozni? Megrendszabályozzák viszont azt a falusi lakosságot, amelynek már amúgyis elvették az iskoláját, a postáját, a vasútvonalát majd végül a buszjáratát is. S ha szerencséje van, akkor hagytak még a falujában egy boltot vagy egy kocsmát.

            Természetesen lehet avval érvelni, hogy a multikat azért kell adókedvezménnyel babusgatni sőt támogatni, mert befektetnek, mert munkahelyeket teremtenek. Ez a mítosz. A valóság az, amit a FigyelőNet egyik cikkében olvashatunk: „Valójában csak találgatni lehet, mi történne, ha csakugyan elvennék a nagyvállalati adókedvezményeket és támogatásokat, ugyanis az ÁSZ egyik jelentése rámutat: senki nem méri – a PM sem – hogy a vállalatoknak nyújtott adókedvezmények és támogatások ténylegesen elérik-e a gazdaságpolitikai céljukat.

             Mi viszont számoljunk. A KSH adatai szerint 2008-ban 744,5 ezer vendégéjszakát töltöttek el falusi szálláshelyeken. 3000 forinttal számolva ez több mint 2 milliárd forint bevétel, melynek 18%-os adója 402 millió forint.

Úgy tíz évvel ezelőtt mindent Tocsikokban mértünk. A ma mértékegységével számolva ez az összeg csak egy kicsivel több, mint négy „Szalainé Szilágyi Eleonóra végkielégítés”. A társadalmi hatásait nem számolva. Mostmár csak arra vagyunk kíváncsiak, honnan kerül majd elő az a maradék 299,6 milliárd forint?

            Minden ellenkező híreszteléssel ellentétben más európai országokban nem vegzálják lehetetlen adótörvényekkel és adminisztratív terhekkel azokat, akiknek nincs hanem azokat adóztatják meg, akiknek van. Magyarországon a nagy értékű ingatlanok megadóztatása csúfos kudarcba fulladt. Kell tehát találni olyanokat, akik nem fognak, nem tudnak kibújni, kimenekíteni, kimenteni, elszabotálni. Ilyenek például a gyógyászati segédeszközökre szorulók vagy ilyenek a falusi turizmusból élők is. Egészen addig, amíg van miből adózniuk. Amíg nem gyarapítják ők is az inaktívak vagy a segélyre szorulók népes táborát.

 

 

1 komment

Címkék: falusi turizmus adózás vidékfejlesztés vidék adókedvezmények

Egy kis nosztalgia....

2009.07.19. 04:31 Olasz Sándor

Kedves segítőnk, Olasz Sándor jóvoltából már egy hónapja van blogunk, de  igazán dél-pest megyei bejegyzés még nem volt. Hát akkor kezdjük. Mégpedig egy hónappal ezelőtti dolgokkal, amikor még kint voltak a kampányplakátok és a matricák.


 

Néhány albertirsai életkép a vasútállomás környékéről.

 

 Árnyas lombok alatt, kerékpár mögött ...

Ez a szép összeállítás mindössze 2 napig élt. Azután felülragasztották evvel a bikával. (Egyik legnagyobb "ellenfeleink" a diszkósok voltak)


Jövet-menet a peronokhoz, "Érzem ..." matricák között. (A kampány vége felé más párt is  megirigyelte tőlünk és ők is matricákkal rukkoltak elő.)  


 

  Ezek ugyan nem olyan szépek, mint amilyen a debreceni megjelenés volt (ld. itt: http://erzem.blog.hu/2009/05/27/debrecenben_is_lmp)
ahol az egész főutca így volt kiplakátolva, de jövőre már tapasztaltabbak leszünk.

Apropó: Ha valaki még lát plakátot vagy matricát sürgősen szedje le, mert elvileg már egy hete lejárt a leszedésükre fenntartott 30 napos határidő.

Szerző: Maya Carmen

Szólj hozzá!

Címkék: kampány politika választások ep lmp

Megdöbbentünk az MSZP-vel való stratégiai együttműködés ötletén

2009.06.14. 11:33 Olasz Sándor

Megdöbbentünk azon a tegnap megszellőztetett ötleten, hogy az MSZP vezetése esetleg bennünk keresi új stratégiai partnerét.Már korábban világossá tettük, hogy a hatalmi játszmában sem a kormány, sem az ellenzék pártjaival nem akarunk szövetkezni.

Az LMP azért jött létre, hogy gyűlöletkeltéstől mentes, de kemény kritikát fogalmazzon meg a jelenlegi hatalmi elit eddigi gyakorlatával és teljesítményével szemben, nem azért, hogy valamelyik parlamenti tömb érdekeit szolgálja.
Olyan konkrét ügyekben, amelyek összeegyeztethetőek a fenntarthatóságot, az igazságosságot és a részvételt középpontba állító programunkkal, természetesen mindenkivel készek vagyunk együttműködni. Konstruktivitásunk bizonyítékául mondunk egy példát is. Ha az MSZP például abban kérné a segítségünket, hogy kikényszerítsük a kormány által kiemelt beruházásnak minősített, így a társadalmi egyeztetés megkerülésével elhatározott, környezetpusztító velencei-tavi kaszinóépítés leállítását, abban lelkesen segítenénk.

Az MSZP azt hirdeti magáról, hogy számára a társadalmi igazságosság és a szolidaritás a legfőbb politikai érték. Ezek az értékek nekünk is nagyon fontosak. Nem tudunk azonban eltekinteni attól, hogy az MSZP három cikluson át kormányzott a rendszerváltás óta, ám a közel húsz éve elvesztett munkahelyekből szinte semmit nem szereztünk vissza. A politika semmilyen érdemi megoldást nem keresett az akkor állását vesztett milliónyi ember sorsára, utódaik pedig ma is egy olyan iskolarendszerbe járnak, amelyik nemzetközi összehasonlításban élen jár a szegények gyerekeinek elkülönítésében, az esélyt adó oktatási utakból való kizárásában. Ezek alapján nem látunk okot a stratégiai együttműködésre.

Forrás:

 www.lehetmas.hu/hirek/435

 

Szólj hozzá!

Elindult a Blogunk!

2009.06.14. 11:13 Olasz Sándor

Örömmel tudatjuk az LMP (Lehet Más a Politika) Dél-Pest Megyei régiójának aktivistáival, és természetesen minden velünk szimpatizáló (és nem szimpatizáló) magánemberrel, szervezettel, hogy elindítottuk Blog oldalunkat.

Ezen az oldalon a régió, és az Ország hírein kivül, a régió aktivistáinak véleménye, és gondolatai jelennek meg.

Hajrá! A következő cél, az Országgyűlési választásokon való minnél jobb eredmény elérése!

Ehhez kivánok sok sikert, és jó egészséget minden aktivistának, és szimpatizánsnak!

Szólj hozzá!