HTML

LMP Dél-Pest Megye

Az LMP Dél-Pest Megyei szekciójának, blog oldala. Hírek, információk, gondolatmenetek arrol, hog mégiscsak "Lehet más a politika" ma Magyarországon, és Dél-Pest Megyében.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Anyaoldal hírei

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Boldog Újévet

2009.12.31. 16:28 MC

 

   Először csak egyszerűen Boldog Újévet akartam kívánni, de elgondolkodtam … 
 
Mi törődünk az állatok jólétével:
   Túl vagyunk a Karácsonyon és túl vagyunk egy sikertelen klímacsúcson. Sikertelen, mert fejlődő és fejlett országok egyaránt ugyanazt akarják: fejlődni, gyarapodni, gazdagodni.
   Karácsony első napján hangzott el egy hír a rádióban, ami azóta sem hagy nyugodni. A hír így hangzott: „Egy statisztikai adatokat gyűjtő Internetes portál szerint az emberiség a drogokra költi a legtöbb pénzt.”
   Utánanéztem a hírnek a www.worldometers.info.hu portálon. A hír nem egészen így igaz. Nem erre költjük a legtöbbet, de az ENSZ becslései szerint sokat. Nagyon sokat. Az emberiség boldogabbik része, amely éppen nem a napi betevő falatjának megszerzésével van elfoglalva, évente 400 milliárd dollárt költ kábítószerekre.
   Ugyanakkor segélyszervezetek önkéntesei arról számolnak be, hogy a fejlődő országokban hozzánk képest elképesztő szegénységben élő emberek (ahol éppen nincs háború) vidámabbak és boldogabbak mint mi. Hogy is van ez? A neves pszichológus, Aronson egyik válasza: egy olyan világban, amely a versenyre épül és ahol csak néhányan lehetnek győztesek, szükségszerűen az emberek nagyobbik része vesztes lesz. Biztos van több válasz is de nem lehet, hogy a Földnek is ugyanaz tenne jót mint ami bennünket iboldogabbá tenne: ha az emberek, a MI gondolkodásunk megváltozna.
   Kívánok mindenkinek egy igazi, valóban Boldog Újévet!
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpdelpestmegye.blog.hu/api/trackback/id/tr491635454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása