HTML

LMP Dél-Pest Megye

Az LMP Dél-Pest Megyei szekciójának, blog oldala. Hírek, információk, gondolatmenetek arrol, hog mégiscsak "Lehet más a politika" ma Magyarországon, és Dél-Pest Megyében.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Anyaoldal hírei

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Megdöbbentünk az MSZP-vel való stratégiai együttműködés ötletén

2009.06.14. 11:33 Olasz Sándor

Megdöbbentünk azon a tegnap megszellőztetett ötleten, hogy az MSZP vezetése esetleg bennünk keresi új stratégiai partnerét.Már korábban világossá tettük, hogy a hatalmi játszmában sem a kormány, sem az ellenzék pártjaival nem akarunk szövetkezni.

Az LMP azért jött létre, hogy gyűlöletkeltéstől mentes, de kemény kritikát fogalmazzon meg a jelenlegi hatalmi elit eddigi gyakorlatával és teljesítményével szemben, nem azért, hogy valamelyik parlamenti tömb érdekeit szolgálja.
Olyan konkrét ügyekben, amelyek összeegyeztethetőek a fenntarthatóságot, az igazságosságot és a részvételt középpontba állító programunkkal, természetesen mindenkivel készek vagyunk együttműködni. Konstruktivitásunk bizonyítékául mondunk egy példát is. Ha az MSZP például abban kérné a segítségünket, hogy kikényszerítsük a kormány által kiemelt beruházásnak minősített, így a társadalmi egyeztetés megkerülésével elhatározott, környezetpusztító velencei-tavi kaszinóépítés leállítását, abban lelkesen segítenénk.

Az MSZP azt hirdeti magáról, hogy számára a társadalmi igazságosság és a szolidaritás a legfőbb politikai érték. Ezek az értékek nekünk is nagyon fontosak. Nem tudunk azonban eltekinteni attól, hogy az MSZP három cikluson át kormányzott a rendszerváltás óta, ám a közel húsz éve elvesztett munkahelyekből szinte semmit nem szereztünk vissza. A politika semmilyen érdemi megoldást nem keresett az akkor állását vesztett milliónyi ember sorsára, utódaik pedig ma is egy olyan iskolarendszerbe járnak, amelyik nemzetközi összehasonlításban élen jár a szegények gyerekeinek elkülönítésében, az esélyt adó oktatási utakból való kizárásában. Ezek alapján nem látunk okot a stratégiai együttműködésre.

Forrás:

 www.lehetmas.hu/hirek/435

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpdelpestmegye.blog.hu/api/trackback/id/tr841183988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása